Potrebna Vam je pomoć vezana za naše proizvode?

Princip rada

Metoda elektroosmoze

Profesor Reuss otkrio je prije cca 180 godina u St. Petersburgu, da se voda u prirodnom ili umjetnom električnom polju kreće od plus pola prema minus polu.


Primjena ove revolucionarne spoznaje rezultirala je razvitkom mnogih tehnologija, koje danas ima primjenu kako u industriji tako i u medicinu. Jedna elektrofizikalna spoznaja govori o tome, da tlo ima uvijek negativni naboj. Voda se na temelju površinske napetosti molekule vode kreće u zidu prema gore i stvara uslijed elektriciteta trenja (potencijal strujanja), koje pri tome nastaje, negativno polje u zidu. Ovo pak pojačava kapilarno djelovanje. Umjetno proizvedena promjena (zaokret) polja uzrokuje kretanje vodene molekule, koja je u zidu, prema električno negativno nabijenom tlu i time trajno isušivanje zidova.


Ovaj zaokret polja u zidu nastaje stvaranjem slabog elektromagnetskog polja pomoću WIGOPOL sustava. U sada pozitivnom polju nanovo se orijentiraju raspoložive molekule vode i talože se u negativno nabijeno tlo. Nakon postignutog sušenja zidova mogu se zidovi oštećeni solima trajno sanirati odgovarajućom žbukom.


Originalni Wigopol sustav zaštite zidova od kapilarne vlage je austrijski izum za koji su dobiveni austrijski patenti. Međunardna zaštita proizvoda spriječava zloupotrebu. Oznaka Wigopol-sustav za zaštitu zidova od kapilarne vlage jamči time, da se radi o originalu a ne o imitaciji. Ovaj sustav neagresivnog isušivanja zidova temelji se na metodi bežične elektroosmoze. Nema zahvata na zidovima, dakle nema prljavštine niti buke.

Brzi upit - Služba za korisnike

Saznajte više o proizvodima i preuzmite naše kataloge!